Οινοποιείο Κροκιδά

Περιγραφή Ένα από τα παλιότερα οινοποιεία στην περιοχή της Αιγιαλείας, το οινοποιείο Κροκιδά, αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην ιστορία του τόπου. Δημιουργήθηκε για να προσφέρει στον τόπο την ανάπτυξη και να αξιοποιήσει όλες τις γηγενείς ποικιλίες των μεγάλων εκτάσεων αμπελοκαλλιεργειών που υπήρχαν στην ευρύτερη περιοχή. Σήμερα η οινοποιία Κροκιδά αποτελεί μια υπερσύγχρονη παραγωγική μονάδα με εξαιρετική…

Οινοποιείο Κανακάρη

Περιγραφή Ήταν το 1979 όταν ο παππούς, Μιχάλης Κανακάρης, ξεκίνησε την παραγωγή μούστου και κρασιού στην Ελίκη Αιγίου, δουλεύοντας με ποικιλίες σταφυλιών της ευρύτερης περιοχής. Με μόνο τα βασικά εργαλεία στην διάθεση του αλλά με μεγάλη επιμονή, υπομονή και μεράκι, κατάφερε να στήσει ένα μικρό πατητήρι – οινοποιείο και να απολαύσει σταδιακά την εμπιστοσύνη των…

Αμπελώνες Ρίρα

Περιγραφή Οι Αμπελώνες Ρίρα (όνομα από παλιά ονομασία της περιοχής) έχουν έκταση 250 στρεμμάτων, βρίσκονται στις πλαγιές της Αιγιαλείας και έχουν θέα στον Κορινθιακό κόλπο. Αφορούν 15 ποικιλίες διεθνείς και γηγενείς αμπέλου τις οποίες ο Παναγιώτης Τσίτσας, ιδιοκτήτης τους, ως πολυταξιδεμένος οινόφιλος επέλεξε και αποφάσισε να εγκαταστήσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, σε ένα πραγματικά αυθεντικό…

Cavino

Περιγραφή Η Cavino, στο Αίγιο, είναι μία από τις μεγαλύτερες οινοποιίες της Ελλάδας. Οι εγκαταστάσεις της, νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, αποτελούν ένα από τα καλύτερα δείγματα βιομηχανικής μονάδας παραγωγής οίνων και ποτών της χώρας, με τεράστια εξαγωγική δραστηριότητα σε δεκάδες χώρες. Το 2009 η Cavino διακρίθηκε ως «καλύτερο ελληνικό οινοποιείο» από το αγγλικό περιοδικό Wine and Sporits…

Τετράμυθος

Περιγραφή Οι αδελφοί Αρίστος και Στάθης Σπανός, ιδιοκτήτες της Τετράμυθος, μεγάλωσαν στην περιοχή του οινοποιείου τους, γνωστή και φημισμένη από τα αρχαία χρόνια για τα αμπέλια της. Ήταν λοιπόν φυσικό να ασχοληθούν από την παιδική κιόλας ηλικία τους με την καλλιέργεια της αμπέλου, παράλληλα με αυτήν της ελιάς, αλλά και με την παραγωγή κρασιού. Γρήγορα…