Περιγραφή Οι αδελφοί Αρίστος και Στάθης Σπανός, της Τετράμυθος, μεγάλωσαν στην περιοχή του οινοποιείου τους, γνωστή και φημισμένη από τα αρχαία χρόνια για τα αμπέλια της. Ήταν λοιπόν φυσικό να ασχοληθούν από την παιδική κιόλας ηλικία τους με την καλλιέργεια της αμπέλου, παράλληλα με αυτήν της ελιάς, αλλά και με την παραγωγή κρασιού.
Γρήγορα επέλεξαν την οδό της βιολογικής καλλιέργειας, τόσο για τις ελιές, όσο για τους αμπελώνες της Τετράμυθος. Οι αμπελώνες αυτοί αξιοποιούν γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες αμπέλου, είναι ημιορεινοί και ορεινοί (450-1000μ.) και ευνοούνται δεόντως από την αύρα του Κορινθιακού κόλπου. Το σταφύλι τους πάει στην παραγωγή αποκλειστικά βιολογικών και «φυσικών» κρασιών.
Το 1999, όταν γνωρίστηκαν με τον οινολόγο Παναγιώτη Παπαγιαννόπουλο, επίσης καταγόμενο από την περιοχή, ξεκίνησαν να παράγουν τα πρώτα κρασιά τους. Μετά από κάποια χρόνια, το 2003, άρχισε η κατασκευή του οινοποιείου της Τετράμυθος και ολοκληρώθηκε τον επόμενο χρόνο. Το αποτέλεσμα είναι ένα σύγχρονος και ιδιαίτερος χώρος, με άποψη και ποικίλες δυνατότητες, κάποιες εξ αυτών αμιγώς οινοτουριστικές (ξενώνας, υποδομές εστίασης, εξωτερικοί και εσωτερικοί χώροι εκδηλώσεων κ.ά.)
Διεύθυνση 8ο χλμ. Πούντας – Καλαβρύτων, Άνω Διακοπτό
Τηλέφωνο 26910.97500
Internet Web site www.tetramythoswines.com
Facebook Tetramythos Wines
E-mail info @ tetramythoswines . com
Κρασιά Οινοξένεια
  • Μηλιά Sauvignon blanc 2016 (λευκό)
  • Τετράμυθος Μαλαγουζιά 2016 (λευκό)
  • Tετράμυθος Αγιωργίτικο 2016 (ερυθρό)
Εκδήλωση ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/8: «Στον τόπο των μύθων»

 

Το οινοποιείο Τετράμυθος συμμετέχει στα φετινά Οινοξένεια με τρία εκλεκτά κρασιά:

Μηλιά Sauvignon blanc
(Λευκό)
Τετράμυθος Μαλαγουζιά
(Λευκό)
Tετράμυθος Αγιωργίτικο
(Ερυθρό)