Το Όραμα

Κάθε χρόνο, στο δεύτερο μισό του Αυγούστου, η Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ως αρμόδιος φορέας του Δήμου Αιγιαλείας, οι επαγγελματίες του ΔΙΚΤΥΟΥ Ποιότητας Οινοξένεια καθώς και προσωπικότητες του χώρου από κοινού, σχεδιάζουν και υλοποιούν μια ξεχωριστή εκδήλωση. Τα Οινοξένεια είναι ένας καινοτόμος θεσμός, μια πολυήμερη πολιτιστική και γαστρονομική διαδρομή στα τοπία και τις γεύσεις της Αιγιαλείας, στον πλούτο της αμπελοοινικής παράδοσης, τον πολιτισμό και τη φιλοξενία της περιοχής, με μια πλειάδα εκδηλώσεων υψηλής αισθητικής αξίας και γαστρονομικές εμπειρίες.

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ως αρμόδιος φορέας του Δήμου Αιγιαλείας, οι επαγγελματίες του ΔΙΚΤΥΟΥ Ποιότητας Οινοξένεια καθώς και προσωπικότητες του χώρου από κοινού, σχεδιάζουν και υλοποιούν δράσεις πολιτισμού, ανάπτυξης και ανάδειξης της περιοχής σε ισχυρό τουριστικό προορισμό για όλες τις εποχές του έτους. Τα Οινοξένεια υλοποιείται για 9η χρονιά, στοχεύοντας να αναδείξει μια από τις σημαντικότερες αμπελουργικά περιοχές της χώρας, σε μια μοναδική συνέργεια μεταξύ οίνου, γαστρονομίας, πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Μουσικά ακούσματα, βραδιές γαστρονομίας, επιλεγμένες συναυλίες, έφιππες περιηγήσεις και παιχνίδια σε αμπελώνες, προβολές ταινιών, τοπικές γεύσεις και οίνοι ποιότητας, καλλιτεχνικά δρώμενα και ξεναγήσεις στα επισκέψιμα οινοποιεία της περιοχής, γευστικά ταιριάσματα σε επιλεγμένα σημεία εστίασης προσφέρουν πολλαπλές ποιοτικές επιλογές για οινόφιλους και όχι μόνο.

Θέλουμε να Γιορτάσουμε Μαζί σας
τους Θησαυρούς της Αιγιάλειας Γης.

εμπνευσμένοι από τον τόπο

Η Αιγιάλεια αποκαλύπτει διαδοχικά τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και αναδεικνύει την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της σαν μια αδιάσπαστη ενότητα. Από τα ορεινά τοπία της και το φυσικό μεγαλείο του χωριού έως τις παράλιες ομορφιές της, η Αιγιάλεια σε γιορτινούς ρυθμούς, αναδύοντας άρωμα πολιτισμού και ζεστής φιλοξενίας.

Αξιοποιώντας μια άυλη γεωγραφική και πολιτιστική κληρονομιά, φλερτάρουμε με την τοπική ανάπτυξη και ευφραίνουμε τις καρδιές μας με ένα ποτήρι κρασί.