Αφιέρωμα στην Εύη Βουτσινά, τη μεγάλη μαγείρισσα και λαογράφο της ελληνικής κουζίνας
Παρουσιάσεις, Μαγειρική, Μουσική στο Αλέκος Μέγαρης.
Με τη στήριξη του περιοδικού Γαστρονόμος της Καθημερινής.
- ♦ Υπαίθρια μαγειρική με δυο τοπικά πιάτα, με τον τρόπο της Εύης Βουτσινά και με ευθύνη ντόπιων μαγείρων που συνεργάστηκαν μαζί της (Μάριος και Ελένη Κούγια Τσαγρή. Βοηθάει η Μαρία Γεωργίου).
- ♦ Εισηγήσεις για τη ζωή και το έργο της
- ♦ Έκθεση – παρουσίαση των βιβλίων της αείμνηστης Εύης Βουτσινά, η οποία το 2013 θεμελίωσε το γαστρονομικό πλαίσιο των Οινοξενείων με την εισήγησή της για τον πολιτισμό της καθημερινής διατροφής.
Η βραδιά θα κλείσει με μουσικό αφιέρωμα στο υπαίθριο θέατρο Γεώργιος Παππάς. Tο μουσικό σχήμα “Pellegrinag gio al Levante”, υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Παναγιωτίδη, θα παρουσιάσει μια πρωτότυπη δουλειά, διαχρονικών και πολυτοπικών ακουσμάτων για το κρασί, από το ανατολικό άκρο της Ευρώπης ως την Αμερικανική ήπειρο και από τα Μεσαιωνικά χρόνια ως τις μέρες μας.