ΚΥΡΙΑΚΗ 20/8, ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΙΓΙΟΥ: «ΧάρτΟινος έρως»

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/8

ΩΡΑ 18:00-22:00

«ΧάρτΟινος έρως»

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΙΓΙΟΥ

Γευσιγνωσία |19:30| ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΜΥΡΤΙΑΣ – ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑ
«Αιγιάλεια: Ένα κρασί για κάθε γούστο και κάθε πιάτο»
  Ο Σίμος Γεωργόπουλος μας καθοδηγεί στη γνωριμία και γευστική δοκιμή εκλεκτών οίνων των Οινοποιείων του Δικτύου Οινοξένεια.

Προκράτηση θέσεων: 26910.28210
Εισιτήριο:
7,00 ευρώ

Λεπτομέρειες: Γευσιγνωσία με τον Σίμο Γεωργόπουλο

Περιήγηση |19:30| ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΙΓΙΟΥ
 Περιήγηση στη νέα παραλία του Αιγίου, μετά την ανάπλαση.
Έκθεση «Από τα Πριμαρόλια στον Θόδωρο Αγγελόπουλο»:

Έκθεση φωτογραφίας της παραλίας Αιγίου, από τη χρυσή εποχή της σταφίδας και των Πριμαρολίων ως τον Θίασο και τον Μελισσοκόμο του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης αποτελούν σύγχρονες φωτογραφίες της Χαρτοποιίας Αιγίου, από το φωτογράφο Κώστα Γεωργόπουλο (Β.Ε.Ν.) photoartben.blogspot.gr

Γεύση Δροσιστικό κέρασμα οίνων από τα Οινοποιεία του Δικτύου Οινοξένεια.
Τέχνη |21:00| ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΙΓΙΟΥ – ΠΡΟΒΛΗΤΑ (ΦΑΡΟΣ)
Προβολή Βιντεοπροβολή – αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο.
Παρουσίαση Ο Σίμος Γεωργόπουλος, κριτικός οίνου και γεύσης, μας μιλά για την «Αρμονία κρασιού και φαγητού».
Συναυλία Το συγκρότημα «Εράν» μας ταξιδεύει με μουσικές από την ελληνική παράδοση, την Κρήτη, τα νησιά, τη Μικρασία.

 

«ΧΑΡΤΟΙΝΟΣ ΕΡΩΣ» ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ, ΜΕ ΓΕΥΣΗ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΣ

Κάθε μέρα στον κόσμο των «Οινοξενείων» έχει ξεχωριστό χαρακτήρα. Την Κυριακή 20 Αυγούστου οι συμμετέχοντες πήραν μια καλή γεύση στην παραλία του Αιγίου, με έντονο ρομαντισμό, πολλές μνήμες από 2 αιώνες πίσω και πολλή γεύση από τους εκλεκτούς οίνους της Αιγιάλειας.

Η βραδιά ξεκίνησε στο Πολύκεντρο Μυρτιάς, στον χώρο της παλιάς Χαρτοποιίας Αιγίου, με εξειδικευμένη γευσιγνωσία οίνων των οινοποιείων του Δικτύου Οινοξένεια. Ο κριτικός οίνου και γεύσης Σίμος Γεωργόπουλος προσέφερε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να δοκιμάσουν χαρακτηριστικές ετικέτες οίνου από όλη την παλέτα του αμπελώνα της Αιγιαλείας και να μυηθούν στα μυστικά της οινογνωσίας και της σύνδεσής της με τη γαστρονομία.

Η βόλτα στην παραλία του Αιγίου, μετά την πρόσφατη ανάπλασή της, προσέφερε και αυτή στη βραδιά μια όμορφη φωτογραφική έκθεση, ένα ταξίδι στο χρόνο: «Από τα Πριμαρόλια στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο» με θέμα στιγμές από την παραλία Αιγίου, από την παλιά, χρυσή εποχή της σταφίδας Βοστίτσα, την εποχή της Χαρτοποιίας ως και το σκηνικό και τα γυρίσματα των ταινιών του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Το δεύτερο μέρος της έκθεσης παρουσίασε σύγχρονες φωτογραφίες της Χαρτοποιίας, του φωτογράφου Κώστα Γεωργόπουλου (Β.Ε.Ν.). Στην προβλήτα, μπροστά από τον φάρο, έγινε βιντεοπροβολή – αφιέρωμα στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο και το Αίγιο, όπως αντικατοπτρίστηκε στις ταινίες «Ο θίασος» και «Ο μελισσοκόμος», μέρος των οποίων κινηματογραφήθηκε ακριβώς εκεί.

Η βραδιά έκλεισε με το συγκρότημα «Εράν» και τις υπέροχες μουσικές και μελωδίες του από τη Κρήτη, τα νησιά και τη Μικρά Ασία, ενώ οι επισκέπτες της παραλίας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν επιλεγμένες ετικέτες των κρασιών Οινοξένεια.