ΚΥΡΙΑΚΗ 27/8, ΓΡΗΓΟΡΙ ΑΙΓΙΟΥ: «Στ’ αμπέλια και στα λινά»

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/8

ΩΡΑ 10:00

«Στ’ αμπέλια και στα λινά»

ΓΡΗΓΟΡΙ ΑΙΓΙΟΥ

Περιηγήσεις Πρωινές επισκέψεις και ξεναγήσεις σε κτήματα, λινά και αλώνια στην περιοχή του χωριού Γρηγόρι Αιγίου, ενημέρωση για την ιστορία και τη διατροφική αξία της σταφίδας, κέρασμα στην πλατεία του χωριού. Συνεργάζονται: Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Γρηγόρι «Ο Άγιος Γρηγόριος» και Π.Ε.Σ. – Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών.

Κράτηση θέσεων: 26910.68522 έως ΔΕ 14/8.

Συμμετοχή: δωρεάν.

Συνάντηση: Τρίγωνη πλατεία Αιγίου Αναχώρηση λεωφορείου: 09:00

(Σύσταση: κλειστά παπούτσια για περπάτημα, καπέλο, βεντάλια).

 

Την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 στο χωριό Γρηγόρι Αιγίου οι επισκέπτες-περιπατητές των εκδηλώσεων Οινοξένεια 2017 γνώρισαν τη διαδικασία του τοπικού τρύγου, κάνοντας επισκέψεις και ξεναγήσεις σε κτήματα, αλώνια, λινά και αμπέλια της περιοχής.
Παρακολούθησαν από κοντά πώς γίνεται ο τρύγος, ενημερώθηκαν για την τοπική ποικιλία του Ροδίτη, για τα αμπέλια και το κρασί. Είδαν τη μεταφορά της χλωρής σταφίδας στ’ αλώνια, παρακολούθησαν τον τρόπο που γίνεται το άπλωμα της σταφίδας για αποξήρανση και έμαθαν για παλαιότερους τρόπους αποξήρανσης σε ισκιάδες και σε τζιβιέρες από τον γεωπόνο της ΠΕΣ Αντώνη Κουβέλα.
Μετά το τέλος της ξενάγησης, στην πλατεία του χωριού με την μοναδική θέα στο Αίγιο και τον Κορινθιακό, ακολούθησε κέρασμα με σταφιδοκούλουρα, καφέ κ.ά. Εκεί οι επισκέπτες ενημερωθήκαν για τις θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες της Κορινθιακής σταφίδας, τη διατροφική της αξία, την θετική επίδραση στην υγεία του ανθρώπου, καθώς και γενικά για τη σταφιδοκαλλιέργεια.
Οι προγραμματισμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις διοργανώθηκαν από την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α του Δήμου Αιγιαλείας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Οινοξένεια 2017, σε συνεργασία με τον Φιλοπροοδευτικό Σύλλογο Γρηγόρι Αιγίου «ο Άγιος Γρηγόριος» και με την υποστήριξη της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών (Π.Ε.Σ.).