ΚΥΡΙΑΚΗ 20/8, ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΙΓΙΟΥ, 19.30: Γευσιγνωσία με τον Σίμο Γεωργόπουλο

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/8

ΩΡΑ 19:30

«Αιγιάλεια: Ένα κρασί για κάθε γούστο και κάθε πιάτο»

ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΜΥΡΤΙΑΣ – ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑ

  Η μοναδική φύση της Αιγιαλείας χαρίζει απλόχερα μοναδικά αρώματα και γεύσεις, προσφέροντας μια γκάμα εξαιρετικών κρασιών που καλύπτουν κάθε γούστο και πιάτο.
Ο κριτικός οίνου και γεύσης Σίμος Γεωργόπουλος μας προσκαλεί να γνωρίσουμε τα βασικά στυλ των κρασιών και να απολαύσουμε κορυφαίους εκπροσώπους τους από τον ξεχωριστό αμπελώνα της Αιγιαλείας.

Ελαφριά, τραγανά λευκά
ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ-ROUVALIS WINERY, Ασπρολίθι
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ, Μαλαγουζιά

Αρωματικά, εκρηκτικά λευκά
ΑΧΑΙΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ, Μοσχάτο
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΡΙΡΑ, Coryphée

Πληθωρικά, βανιλάτα λευκά
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΡΙΡΑ, Concert
ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ-ROUVALIS WINERY, Ιανός Chardonnay

Πληθωρικά, “πασπαρτού” ροζέ
ΚΤΗΜΑ ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ-CAVINO, Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Ροζέ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ, Αετοκορφές Ροζέ

Μαλακά, ζουμερά ερυθρά
ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ, Μαύρο Καλαβρυτινό
ΑΧΑΙΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ, Laura Nera

Γεροδεμένα, πυκνά ερυθρά
ΚΤΗΜΑ ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ-CAVINO, Κτήμα Μέγα Σπήλαιο
ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ, Cabernet Sauvignon

  Προκράτηση θέσεων: 26910.28210
Εισιτήριο: 7,00 ευρώ

 

Η βραδιά ξεκίνησε στο Πολύκεντρο Μυρτιάς, στον χώρο της παλιάς Χαρτοποιίας Αιγίου,  με εξειδικευμένη γευσιγνωσία οίνων των οινοποιείων του Δικτύου Οινοξένεια. Ο κριτικός οίνου και γεύσης Σίμος Γεωργόπουλος προσέφερε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να δοκιμάσουν χαρακτηριστικές ετικέτες οίνου από όλη την παλέτα του αμπελώνα της Αιγιαλείας και να μυηθούν στα μυστικά της οινογνωσίας και της σύνδεσής της με τη γαστρονομία.