Περιγραφή Ο Άγγελος Ρούβαλης, οινολόγος (απόφοιτος του Bordeaux), τέως Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, ίδρυσε το 1991 το οινοποιείο του στην περιοχή της Αιγιαλείας, του πιο ορεινού αμπελώνα της Ελλάδος. H βορινή έκθεση των αμπελώνων στα καλοκαιρινά μελτέμια αποτελεί μοναδικό χαρακτηριστικό των πλαγιών της Αιγιαλείας. Ο αμπελώνας των πλαγιών της Αιγιαλείας “…από εδαφοκλιματολογική άποψη, είναι ένας από τους ωραιότερους του κόσμου καθώς ανεβαίνει τις μαλακές βορινές πλαγιές και δέχεται τους δροσερούς θαλασσινούς ανέμους που προστατεύουν τους καρπούς από το καλοκαιρινό καύσωνα. Πρόκειται για ένα μοναδικό στον κόσμο αμπελοοινικό βιόκλιμα.” (Στ. Κουράκου, Επίτιμη Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Κρασιού, 2001).

Το 2016 δημιούργησε την σειρά ΜΙΤΟΣ της Αριάδνης, με τα συνδυαστικά χρυσά (Viognier/ Ροδίτης) και μπλε (Sauvignon Blanc/ Ασύρτικο) έκδοχά της, που προστέθηκαν στην υπάρχουσα γκάμα κρασιών:

  • το αγαπημένο Ασπρολίθι,
  • τη σειρά Μικρός Βοριάς με 4 κρασιά: Μικρός Βοριάς Λευκός, Μικρός Βοριάς Ροζέ, Μικρός Βοριάς Ερυθρός, Μικρός Βοριάς Riesling.
  • τη σειρά παλαιωμένων οίνων IANOS με 4 κρασιά: IANOS Chardonnay, IANOS Cabernet Sauvignon, IANOS Syrah, και IANOS Cava.

Παρακολουθώντας τις διεθνείς αμπελοοινικές εξελίξεις, επιδίωξη για τα κρασιά του οινοποιείου είναι η υψηλή ποιότητα σε καλές τιμές, ισορροπώντας ανάμεσα στη σύγχρονη γευστική αντίληψη περί οίνου και την κλασσική έννοια του τερουάρ. Γενικότερη επιδίωξη είναι η ανάδειξη της μοναδικής περιοχής της Αιγιαλείας, τόσο οινικά, όσο και πολιτιστικά, αφού το κρασί είναι σαφώς ένα πολιτιστικό προϊόν. Έτσι, το οινοποιείο συμμετέχει κάθε χρόνο στα «Οινοξένεια», θεσμό που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση (και στην ίδρυση του οποίου έχει συμμετάσχει αποφασιστικά).

Διεύθυνση Σελινούς Αίγιο
Τηλέφωνο 26910.29415
Ιστοσελίδα www.rouvaliswinery.gr
E-mail info @ rouvaliswinery . gr
Κρασιά Οινοξένεια
  • Ασπρολίθι 2016 (λευκό, Ροδίτης)
  • Μικρός Βοριάς Λευκός 2016 (Sauvignon blanc 60%, Chardonnay 40%)
  • Μικρός Βοριάς Ερυθρός 2016 (Merlot, Cabernet Sauvignon)
Εκδήλωση ΤΕΤΑΡΤΗ 23/8: «Απόψε πάμε θέατρο ή κινηματογράφο;»

 

 

Το οινοποιείο Οινοφόρος-Rouvalis winery συμμετέχει στα φετινά Οινοξένεια με τρία εκλεκτά κρασιά:

rouvalis_asprolithiΑσπρολίθι
(Λευκό, Ροδίτης)
rouvalis_mv_whiteΜικρός Βοριάς Λευκός
(Sauvignon Blanc & Chardonnay)
rouvalis_mikros_vorias_redΜικρός Βοριάς Ερυθρός
(Merlot & Cabernet Sauvignon)

 

Κατά την εκδήλωση γευσιγνωσίας θα απολαύσουμε και τα υπόλοιπα κρασιά του οινοποιείου.