ΤΕΤΑΡΤΗ 24/8, ΩΡΑ 20:30, ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ-ROUVALIS WINERY: Οίνος εκλεκτός και βραδιά jazz: «Ο ήχος του πιανιστικού Τρίο σήμερα»

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/8, ΩΡΑ 20:30

ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ-ROUVALIS WINERY, ΣΕΛΙΝΟΥΣ ΑΙΓΙΟΥ

Σε ένα πρωτοποριακό οινοποιείο με πανοραμική θέα απολαμβάνουμε ξενάγηση και ενημέρωση, γευσιγνωσία των παραγόμενων οίνων και συναυλία jazz μουσικής από το σχήμα Yiannis Papadopoulos trio.

 

Οίνος εκλεκτός

Το οινοποιείο Οινοφόρος-Rouvalis winery συμμετέχει στα φετινά Οινοξένεια με τρία εκλεκτά κρασιά:

rouvalis_asprolithiΑσπρολίθι
(Ροδίτης 100%)
rouvalis_mv_whiteΜικρός Βοριάς Λευκός
(Sauvignon Blanc & Chardonnay)
rouvalis_mikros_vorias_redΜικρός Βοριάς Ερυθρός
(Merlot & Cabernet Sauvignon)

 

Κατά την εκδήλωση γευσιγνωσίας θα απολαύσουμε και τα υπόλοιπα κρασιά του οινοποιείου.

 

Βραδιά jazz: «Ο ήχος του πιανιστικού Τρίο σήμερα»

Το Yiannis Papadopoulos trio δημιουργήθηκε το 2010 από τρεις φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, τον Γιάννη Παπαδόπουλο (πιάνο), τον Κων/νο Μάνο (κοντραμπάσο) και τον Βασίλη Ποδαρά (τύμπανα).
Η κοινή μουσική τους πορεία και η σύμπραξή τους σε πολυάριθμα σχήματα (Ionian jazz ensemble, Next Step Quintet κ.ά.) οδήγησε στην δημιουργία ενός σχήματος όπου η προσωπική γλώσσα που είχαν πλέον αναπτύξει θα μετεξελισσόταν σε μια πρωτότυπη μουσική δημιουργία, μια σύμπλευση στο κοινό μουσικό τους όραμα. Έχοντας σαν σημείο εκκίνησης τα κλασσικά jazz piano trio (Bill Evans trio, Keith Jarrett trio) αλλά και επιρροές από την σύγχρονη jazz (Brad Mehldau trio, Aaron Parks), δημιουργούν μια νέα αισθητική πρόταση που χαρακτηρίζεται από τον συνεχή μουσικό διάλογο, τον λυρισμό των συνθέσεων καθώς και τον ενθουσιασμό της αυτοσχεδιαστικής δημιουργίας.
Το τρίο ερμηνεύει ως επί το πλείστον συνθέσεις του Γιάννη Παπαδόπουλου, καθώς και διασκευές σε κλασσικά jazz standards, συνθέσεις νέων καλλιτεχνών της jazz, ακόμα και πρωτότυπες ανασυνθέσεις κομματιών από τον χώρο της rock.
Σαν τρίο έχουν συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες της ελληνικής αλλά και διεθνούς σκηνής, με αποκορύφωμα την συνεργασία τους με τον θρυλικό Γερμανό τρομπετίστα Manfred Schooff στο Φεστιβάλ Jazz της Τήνου, το 2013. Έχουν εμφανιστεί στα φεστιβάλ jazz Ζακύνθου (2011), Τήνου (2013), στο 1ο Πανόραμα Ελληνικής jazz της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, στα Ionian Jazz Concerts (2010, 2011), στο World jazz music festival στην Αθήνα (2012), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Μ.Μ. Θεσσαλονίκης, καθώς και σε πολυάριθμες άλλες συναυλίες ανά την Ελλάδα.

Σύνθεση:
Γιάννης Παπαδόπουλος, πιάνο
Ντίνος Μάνος, κοντραμπάσο
Βασίλης Ποδαράς, τύμπανα

Facebook: www.facebook.com/yiannis.papadopoulos.3