Τελευταία εκδήλωση για τα «γευστικά ταιριάσματα» στην παραλία του Ελαιώνα, με έναν απρόσμενο επισκέπτη!

Οι άκρως επιτυχημένες εκδηλώσεις «γευστικά ταιριάσματα» που έφεραν ακόμη πιο κοντά τους εκλεκτούς οίνους της Αιγιάλειας με την τοπική γαστρονομία,  ολοκλήρωσαν τον φετινό τους κύκλο, με την 5η και τελευταία εκδήλωση του οινοποιείου «Κανακάρης» στο εστιατόριο «Αρμενιστής» στην παραλία του Ελαιώνα.

Σε μια βραδιά που επεφύλασσε εκπλήξεις και απρόσμενες παρουσίες, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το οινοποιείο «Κανακάρης», μέσα από την παρουσίαση των οίνων του, από τους ιδιοκτήτες Μιχάλη και Στέφανο Κανακάρη και τον οινολόγο Τάσο Δροσιάδη.

Το γευστικό ταίριασμα της βραδιάς ήταν η Μαλαγουζιά με το μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο με αρωματικά φυτά της Αιγιάλειας γης, ενώ την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ετικέτες  103 Ροδίτης και 103 Merlot καθώς και το Ροζέ Romazza (Μοσχάτο ροζέ ημίγλυκο), είχαν οι επισκέπτες της γευστικής εκδήλωσης.

Μια ευχάριστη έκπληξη, ήταν η παρουσία στην εκδήλωση, του βραβευμένου με δύο Όσκαρ, σκηνοθέτη – Αλεξάντερ Πέιν – ο οποίος από το 2016 είναι πρεσβευτής των οίνων της Aιγιάλειας και είναι συχνός επισκέπτης της περιοχής .  Ο Αιγιώτης στην καταγωγή πολυβραβευμένος σκηνοθέτης απόλαυσε τη βραδιά ενώ είχε σύντομη συνομιλία με την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Παπαχριστοπούλου.

Με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων «γευστικά ταιριάσματα» έφτασε στο τέλος του και ο διαγωνισμός «Οινικό ταξίδι στον Μαλβαζία της Μονεβασιάς» με  δώρο ένα διήμερο οινικό ταξίδι στην Μονεμβασιά για δύο άτομα, για γνωριμία με το σημαντικότερο κρασί της ιστορίας, τον Μαλβαζία οίνο. Μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η κα Χρυσάνθη Κουνινιώτη, συμπληρώνοντας τις περισσότερες συμμετοχές στις εκδηλώσεις, ενώ, μια  εξάδα οίνους από το οινοποιείο «Κανακάρης» κέρδισε ο κ. Γιώργος Μπακογιάννης.

Τα Οινοξένεια συνεχίζονται έως την Κυριακή 26 Αυγούστου, όπου θα ολοκληρωθούν με μια ξεχωριστή εκδήλωση λήξης στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης».

 

Μοιραστείτε την εμπειρία!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα