Λαμπερή τελετή λήξης για τα Οινοξένεια 2022

Ο θεσμός που προβάλει τα Τοπία και τις Γεύσεις της Αιγιάλειας από το 2013 -Τα Οινοξένεια – ολοκλήρωσαν άλλο ένα ταξίδι, που κράτησε από τις 18 έως και τις 31 Αυγούστου. Η φετινή θεματική «Γεύσεις και μνήμες» που ήταν αφιερωμένη στη συμπλήρωση 100 ετών από την καταστροφή της Σμύρνης, ανέδειξε την γαστρονομική και πολιτιστική κληρονομία των προσφύγων συνδυασμένη με τα αρώματα, τις γεύσεις και το μοναδικό ανάγλυφο της Αιγιάλειας Γης.

Την Τετάρτη 31 Αυγούστου, ο κήπος του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου Αιγίου, γέμισε από οινόφιλους που είχαν την ευκαιρία να κάνουν γευσιγνωσία οίνου από 11 Οινοποιεία της Αιγιάλειας μέλη του Δικτύου Ποιότητας: Αμπελώνες RIRA, Αχαιών Οινοποιητική, Cavino, Κανακάρη, Κιντώνη Κροκιδά, Ρούβαλη, Τετράμυθος, M20, Εδανός και Καρανικόλα.

Η καταξιωμένη σεφ Ντίνα Νικολάου ήταν πρωταγωνίστρια της βραδιάς παρουσιάζοντας της αξία χρήσης των ελληνικών προϊόντων, δίνοντας έμφαση στον πολύτιμο «μαύρο χρυσό» της Αιγιάλειας την μαύρη κορινθιακή σταφίδα Π.Ο.Π. Vostizza. Η κα Νικολάου έχει ανακηρυχτεί το 2018 από το θεσμό Οινοξένεια σαν  πρέσβειρα του πολιτισμού της μαύρης κορινθιακής σταφίδας και μέσα από την παρουσίασή της ανέδειξε τη σημαντικότητα του ελληνικού αυτού superfood, ενώ ετοίμασε και μοίρασε στο κοινό εξαιρετικά γλυκά τρουφάκια με βάση της σταφίδα με τη βοήθεια του Αιγιώτη σεφ Μάριου Κούγια.

Η βραδιά έκλεισε μουσικά, με το συγκρότημα SABOTAZ να ξεσηκώνει τους συμμετέχοντες με αγαπημένα τραγούδια μέσα από ένα εναλλακτικό πρίσμα.

Την τελετή λήξης χαιρέτησαν η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά,  ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας, οι οποίοι υπογράμμισαν τη σημαντικότητα του θεσμού Οινοξένεια, στην ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών της Αιγιάλειας.

Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς του θεσμού: Ολυμπία Οδό, Επιμελητήριο Αχαΐας, Καφές Δανδάλης, Διεθνές Ίδρυμα Γιάννη Κουτσοχέρα και Λένας Στρέφη Κουτσοχέρα, Αυγοτάραχο Στέφος και Γαλακτοκομικά Προϊόντα Κόμης.

Φωτογραφίες Βασίλης Μανουηλίδης

Μοιραστείτε την εμπειρία!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα