«Γευστικά Ταιριάσματα» στο Πυργάκι Αιγίου, της ταβέρνας Ο Γρηγόρης και του Οινοποιείου Καρανικόλα

Οι εκδηλώσεις «Γευστικά ταιριάσματα» που γίνονται στο πλαίσιο των Οινοξενείων συνεχίστηκαν την Κυριακή 19 Αυγούστου στο Πυργάκι της ορεινής Αιγιάλειας με τη συνάντηση του Οινοποιείου Καρανικόλα και της παραδοσιακής ταβέρνας «Ο Γρηγόρης». Οι δύο επιχειρήσεις που αποτελούν μέλη του δικτύου Οινοξένεια εδώ και αρκετά χρόνια ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια εκδήλωση που έφερε κοντά το κρασί και την τοπική γαστρονομία.

Οι επισκέπτες γέμισαν τον χώρο της παραδοσιακής ταβέρνας και γεύτηκαν τις συνταγές που ετοιμάστηκαν ειδικά για την βραδιά και συνδυάστηκαν άψογα με τα κρασιά του Οινοποιείου Καρανικόλας. Η βραδιά ξεκίνησε με παρουσίαση οίνων από τον οινοποιό Σταύρο Καρανικόλα και τον συνεργαζόμενο οινολόγο Τάσο Δροσιάδη ενώ παράλληλα το εστιατόριο ετοίμαζε τα πιάτα για τη γευστική συνεύρεση. Έτσι,  οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνδυάσουν τον τράγο ασπρογιάχνι με τη Μαλαγουζιά Καρανικόλα και την προβατίνα με φασολάκια από τον κήπο με το Αετοκορφές ερυθρό Καρανικόλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό «Οινικό ταξίδι στον Μαλβαζία της Μονεμβασιάς», ο οποίος θα βραβεύσει αυτόν που θα συμμετάσχει στις περισσότερες από τις 5 εκδηλώσεις «Γευστικά ταιριάσματα» των φετινών Οινοξενείων. Το δώρο της χθεσινής βραδιάς, μια εξάδα επιλεγμένων κρασιών του Οινοποιείου Καρανικόλας, κέρδισε η Γεωργία Λυριτζή, ύστερα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε.

Η βραδιά συνοδεύτηκε υπό τους ήχους του Κώστα Σωτηρόπουλου και της μουσικής του παρέας σε ένα λαϊκό και δημοτικό γλέντι!

Το επόμενο ραντεβού για τα «Γευστικά Ταιριάσματα» είναι το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Αυγούστου στις 13:30 στο Δειπνητήριον-Εσθιτήριον «Έπρεπε» στην παραλία Αιγίου, όπου θα γίνει παρουσίαση των κρασιών του οινοποιείου Αμπελώνες Ρίρα και το βράδυ της ίδιας μέρας στις 20:30 το εστιατόριο «Μαϊστρέλι» στα Σελιανίτικα, με παρουσίαση οίνων από το οινοποιείο Cavino.

Μοιραστείτε την εμπειρία!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα