«Γευστικά Ταιριάσματα» στο εστιατόριο Refrain by Stratos μαζί με το Οινοποιείο Κανακάρης

Φέτος τα Οινοξένεια φέρνουν τα εστιατόρια και τα οινοποιεία του δικτύου πιο κοντά και μαζί την τοπική γαστρονομία με τους οίνους της περιοχής, μέσα από τις εκδηλώσεις «Γευστικά Ταιριάσματα». Η πρώτη εκδήλωση έγινε το Σάββατο 18 Αυγούστου στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, στο εστιατόριο Refrain by Stratos, όπου το Οινοποιείο Κανακάρης έκανε παρουσίαση των οίνων του, ενώ οι σεφ του εστιατορίου είχαν ετοιμάσει συνταγές ειδικά για την εκδήλωση.

Το Oινοποιείο Κανακάρης που βρίσκεται στην περιοχή της Ελίκης Αιγίου και λειτουργεί από το 1979, συμμετέχει για πρώτη φορά στο Δίκτυο και τις εκδηλώσεις Οινοξένεια, αυξάνοντας τον αριθμό των οινοποιείων του Δικτύου Οινοξένεια σε επτά, ενώ το εστιατόριο Refrain by Stratos αποτελεί σταθερό μέλος του δικτύου εστιατορίων τα τελευταία χρόνια.

Η βραδιά ξεκίνησε με χαιρετισμό από την πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ Μαρία Παπαχριστοπούλου και ακολούθησε η παρουσίαση των οίνων του Οινοποιείου Κανακάρη από τους ιδιοκτήτες του Μιχάλη και Στέφανο Κανακάρη, τρίτης γενιάς οινοποιών, καθώς και τον συνεργαζόμενο οινολόγο Τάσο Δροσιάδη, ενώ ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Refrain Στράτος Βαρδάκης παρουσίασε τα δύο πιάτα του φετινού μενού Οινοξένεια. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τις συνταγές που είχαν προετοιμαστεί ειδικά για την εκδήλωση και συνδυάζονταν ιδανικά με τους επιλεγμένους οίνους: το «κριθαρότο θαλασσινών» με καλαμάρι και σταφίδα συνδυάστηκε εξαίσια με τη Μαλαγουζιά Κανακάρη ενώ τα «Μπιφτέκια κηπουρού» ζυμωμένα με κιμά και λαχανικά από την Αιγιάλεια γη, μαζί με  ψητά λαχανικά, βρήκαν το γευστικό τους ταίρι στο ορεινό Merlot 103 Κανακάρη.

Όσοι παρευρέθηκαν και απόλαυσαν κάποιο από τα συνδυαστικά μενού της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό «Οινικό ταξίδι στον Μαλβαζία της Μονεμβασιάς». Ο διαγωνισμός θα βραβεύσει αυτόν που θα συμμετάσχει στις περισσότερες από τις 5 εκδηλώσεις «Γευστικά ταιριάσματα» των φετινών Οινοξενείων.

Το δώρο της βραδιάς ήταν μια εξάδα επιλεγμένων κρασιών του Οινοποιείου Κανακάρης. Κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε από τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλο, το κέρδισε ο κύριος Βασίλης Οπλαντζάκης στον οποίο ευχόμαστε καλή απόλαυση!

Το επόμενο ραντεβού για τα «Γευστικά Ταιριάσματα» είναι την Κυριακή 19 Αυγούστου στις 20:30, στην παραδοσιακή Ταβέρνα «Ο Γρηγόρης» στο Πυργάκι Αιγίου, όπου θα γίνει παρουσίαση των κρασιών του Οινοποιείου Καρανικόλας.

Μοιραστείτε την εμπειρία!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα