Μια υπέροχη γιορτή στην Πλατεία Πλατάνου – «πλημμύρισε» με κόσμο το «Μπαλκόνι του Κορινθιακού»

Μπορεί η πρόσκαιρη κακοκαιρία να προβλημάτισε προς στιγμήν, όμως δεν εμπόδισε τους εκατοντάδες επισκέπτες που γέμισαν την ιδιαίτερα γραφική πλατεία του χωριού Πλάτανος που ακριβοδίκαια χαρακτηρίζεται σαν το «μπαλκόνι του Κορινθιακού».

Τα Οινοξένεια έχοντας σαν στόχο την ανάδειξη των ξεχωριστών σημείων της Αιγιάλειας, που για αρκετούς είναι ακόμη ανεξερεύνητα, πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου 25 Αυγούστου, μια εκδήλωση που έφερε το κοινό στην, πρόσφατα αναπλασμένη, πλατεία του Πλατάνου και στα γραφικά του σοκάκια με τα πετρόκτιστα κτίσματα. Πριν την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε περιήγηση στο χωριό με επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα (έτος κατασκευής 1836) και τις παραδοσιακές βρύσες (έτος κατασκευής 1863).

Η εκδήλωση ξεκίνησε με γευσιγνωσία οίνου από τα συνεργαζόμενα οινοποιεία του δικτύου Οινοξένεια καθώς και με κέρασμα παραδοσιακών εδεσμάτων που είχαν προετοιμάσει με ιδιαίτερο μεράκι οι κυρίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνου «Πήγασος». Εν συνεχεία, στην κατάμεστη πλατεία του χωριού και εν μέσω ρίψης πυροτεχνημάτων που φώτισαν τη νύχτα, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πλατάνου κ. Ανδρέας Ρεκούτης και η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Παπαχριστοπούλου χαιρέτισαν την εκδήλωση. Το μουσικό συγκρότημα Αΐσσω ξεκίνησε τη συναυλία που κράτησε αμείωτο το κέφι ως αργά τα μεσάνυχτα, με γνωστές μελωδίες από έντεχνο, λαϊκό, σμυρνέϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι. Παράλληλα με την εκδήλωση οι επισκέπτες μπορούσαν να παρακολουθήσαν φωτογραφικό αφιέρωμα στο γραφικό χωριό, που προβάλλονταν στο χώρο πλησίον της γευσιγνωσίας.

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. θα ήθελε να ευχαριστήσει τον πρόεδρο της Τ.Κ.  Πλατάνου κ. Ανδρέα Ρεκούτη και του ανθρώπους του πολιτιστικού Συλλόγου «Πήγασος» για την αμέριστη βοήθειά τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Άλλη μια εκδήλωση των φετινών Οινοξενείων που αγκαλιάστηκε από το κοινό και ήταν η τελευταία πριν την εκδήλωση λήξης που θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή 26 Αυγούστου στις 20:00, στο χώρο του «Πολιτιστικού Κέντρου Αλέκος Μέγαρης», με γευσιγνωσία οίνου και την θεατρική παράσταση «ΑριστοΦοινιάδα» με συντελεστές από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της πόλης του Αιγίου και  συμμετοχή της Λιζέτας Καλημέρη.

Μοιραστείτε την εμπειρία!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα