Οινοποιείο Κανακάρη

Ήταν το 1979 όταν ο παππούς, Μιχάλης Κανακάρης, ξεκίνησε την παραγωγή μούστου και κρασιού στην Ελίκη Αιγίου, δουλεύοντας με ποικιλίες σταφυλιών της ευρύτερης περιοχής. Με μόνο τα βασικά εργαλεία στην διάθεση του αλλά με μεγάλη επιμονή, υπομονή και μεράκι, κατάφερε να στήσει ένα μικρό πατητήρι – οινοποιείο και να απολαύσει σταδιακά την εμπιστοσύνη των πελατών του, τόσο τοπικά όσο και στις όμορες περιοχές. Στη συνέχεια ο γιός του, Γεώργιος, βάζοντας νέους στόχους και μεταλλάσσοντας το μικρό πατητήρι σε ικανό οινοποιείο, έφτιαξε ποιοτικότερα κρασιά τα οποία, με προσήλωση και προσοχή στην λεπτομέρεια, τα έκανε γνωστά πέραν της τοπικής αγοράς σε πολύ ευρύτερες περιοχές. Επί 20 και πλέον έτη συμπορεύτηκαν και ανέδειξαν τις ιδιαιτερότητες και τις δυνατότητες που προσέφεραν οι ποικιλίες της περιοχής μας.

Το 2008 αναλαμβάνουν δυναμικά, ως τρίτη γενιά πλέον, ο Μιχάλης και ο Στέφανος Κανακάρης. Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει «Οινολογία και Τεχνολογία ποτών» στα ΑΤΕΙ Αθήνας και «Γευσιγνωσία» στο WSPC Αθήνας, ο δε Στέφανος είναι απόφοιτος Marketing ΑΤΕΙ Αθήνας. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν, ξεκίνησαν ένα φιλόδοξο σχέδιο για εκσυγχρονισμό και επέκταση του οινοποιείου. Έγιναν σημαντικές επενδύσεις τόσο σε μηχανολογικό εξοπλισμό όσο και στην κτηριακή αναβάθμιση. Έχοντας και οι δύο μεγαλώσει στον χώρο του κρασιού, έχουν τη θέληση και το μεράκι να προβάλουν την ποιότητα των κρασιών τους και να τα κάνουν ευρέως γνωστά.

Ως νέοι παραγωγοί στο χώρο του επώνυμου εμφιαλωμένου κρασιού, προερχόμενοι όμως από μια σταθερή οινική ιστορία, σε μια εγνωσμένης αμπελουργικής και οινικής αξίας περιοχή, αυτή των Πλαγιών της Αιγιάλειας, το όραμα και οι στόχοι τους είναι να μπορούν κάθε χρονιά να εκφράζουν το μέγιστο δυνατόν των ποιοτικών χαρακτηριστικών τόσο της περιοχής όσο και των ποικιλιών που εμπιστεύονται μέσα στα κρασιά τους και να τα προσφέρουν όσο το δυνατόν πιο αυτούσια στον οινόφιλο.

  • Μαλαγουζιά Κανακάρης (λευκό)
  • 103 Ροδίτης (λευκό)
  • 103 Merlot (ερυθρό)
Διεύθυνση:
Παλαιά Εθνική Οδός Ελίκης – Διακοπτού TK: 25100, Περιοχή Ελίκη Αιγιαλείας
Τηλέφωνο:
26910.81255
E-mail
info@kanakariswines.gr

Μαλαγουζιά Κανακάρης
(λευκό)

103 Ροδίτης
(λευκό)

103 Merlot
(ερυθρό)