Κιντώνης Οινοποιητική

Στην οινοποιία Κιντώνη, η φιλοσοφία μας είναι η παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας που εκφράζουν τα χαρακτηριστικά της αξιοζήλευτης αμπελουργικής περιοχής μας, αποτυπώνοντας το terroir της και διατηρώντας την τυπικότητα της εκάστοτε ποικιλίας έχοντας άριστο φρούτο στο προσκήνιο. Τα κρασιά μας αντανακλούν την άριστη τεχνογνωσία της εταιρείας αλλά και την εμμονή μας για νέες προκλήσεις στα οινικά δεδομένα.

Η Οινοποιία Κιντώνη συνεργάζεται σταθερά και πιστά εδώ και πολλά χρόνια με επιλεγμένα αμπελοτόπια και καινοτόμους αμπελουργούς στην περιοχή της Αιγιάλειας.

Η αμπελουργική ζώνη στις πλαγιές της Αιγιάλειας χαρακτηρίζεται ως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες του κόσμου. Οι πλαγιές εκτείνονται στη βόρεια πλευρά της Πελοποννήσου και έχουν βορινή έκθεση.

Οι αμπελώνες, συνολικής έκτασης 11.000 στρεμμάτων, διασχίζουν κατά μήκος τη διαδρομή από Αιγείρα – Ακράτα μέχρι Λόγγο – Λαμπίρι και συνεχίζουν μέχρι τα πιο ορεινά χωριά της περιοχής όπως η Ζήρια, το Βερίνο, η Παρασκευή, η Πτέρη κ.α έχοντας στις “πλάτες” τους, προς το Νότο, το Παναχαϊκό όρος και το Χελμό. Οι ορεινοί αυτοί όγκοι προστατεύουν τα αμπελοτόπια από τους ζεστούς νοτιάδες που έρχονται το καλοκαίρι από τη Μεσόγειο και την Αφρική.

Address:
Πάροδος Κορίνθου Αίγιο, 25100
Telephone:
+30 2691 023089
E-mail
info@kintonis.gr sales@kintonis.gr