ΠΕΜΠΤΗ 25/8, ΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ ΑΙΓΙΟΥ: Σταφιδοποιήματα και παιχνίδια

ΠΕΜΠΤΗ 25/8, ΩΡΑ 19:30

ΠΛ. ΨΗΛΩΝ ΑΛΩΝΙΩΝ, ΑΙΓΙΟ

Σταφιδοποιήματα και παιχνίδια

Τα παιδιά γνωρίζουν την υψηλή διατροφική αξία της πολύτιμης μαύρης σταφίδας Βοστίτσα ΠΟΠ, δοκιμάζουν αρτολιχουδιές με σταφίδα από τους αρτοποιούς του Δικτύου και διασκεδάζουν με πρωτότυπες δράσεις.

Τα παιδιά παίζουν σκυταλοδρομίες με σταφίδα (!), ψάχνουν για τον κρυμμένο θησαυρό, ζυμώνουν σταφιδοκουλουράκια, και μαθαίνουν για τη διατροφική αξία της σταφίδας.

Αρτοποιία και ζαχαροπλαστική

Συμμετέχουν και παρουσιάζουν προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής με σταφίδα τα αρτοποιεία:

 

Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών – Π.Ε.Σ.

Στην εκδήλωση συμμετέχει η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών – Π.Ε.Σ., η οποία παρουσιάζει στοιχεία για τη μαύρη Κορινθιακή σταφίδα Βοστίτσα ΠΟΠ, την αξία της για την περιοχή μας αλλά και την πολύτιμη συνεισφορά στη διατροφή και την υγεία μας.
Δείτε την Παρουσίαση για την Κορινθιακή σταφίδα από την Π.Ε.Σ. (αρχείο pdf 3,3MB)

Η Π.Ε.Σ. σήμερα αποτελεί την κύρια εταιρία επεξεργασίας και εξαγωγής Κορινθιακής Σταφίδας, εξάγοντας περίπου το 60% της συνολικής ετήσιας παραγωγής. Επίσης, η Π.Ε.Σ. συγκεντρώνει, τυποποιηθεί και εξάγει περίπου το 90% της ανώτερης ποιότητας “VOSTIZZA P.D.O.” καθώς και σημαντικές ποσότητες των τύπων “Gulf” και “Provincial”.
H Π.Ε.Σ. εξάγει την Κορινθιακή Σταφίδα σχεδόν σε όλες της χώρες του κόσμου. Οι κύριες αγορές παραμένουν τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (κυρίως Αγγλία, Ολλανδία) αλλά και τρίτες χώρες όπως η Αυστραλία, οι Η.Π.Α. κ.ά.
Η Κορινθιακή Σταφίδα είναι το φυσικό προϊόν που προκύπτει μετά την αποξήρανση των σταφυλιών της αντίστοιχης ελληνικής ποικιλίας αμπέλου με την επιστημονική ονομασία Vitis Vinifera L.
Η Κορινθιακή Σταφίδα καλλιεργείται στον ελλαδικό χώρο και ειδικά στα παράλια μέρη της Βόρειας και Δυτικής Πελοποννήσου και στα Ιόνια νησιά, όπου οι εδαφοκλιματικές συνθήκες με την επίδραση της θαλάσσιας αύρας και της ηλιοφάνειας είναι ιδανικές για την παραγωγή ενός, αξεπέραστης ποιότητας, φυσικού προϊόντος. Το εξαίρετο άρωμα και η πλούσια γεύση της την τοποθετούν ως την κορυφαία των σταφίδων. Χάρη στις εξαιρετικές φυσικές ιδιότητές της, η Κορινθιακή Σταφίδα έχει ενταχθεί στο καθημερινό διαιτολόγιο από την αρχαιότητα. Σήμερα, καταναλώνεται απευθείας ως σνακ ή χρησιμοποιείται ως συστατικό στην μαγειρική, αρτοποιία, ζαχαροπλαστική κ.ά. διατηρώντας όλες τις θρεπτικές της ιδιότητες.
Η Κορινθιακή Σταφίδα διακρίνεται, ανάλογα με την ποιότητά της, κατά σειρά προτεραιότητας, στις εξής κατηγορίες: VOSTIZZA P.D.O, Gulf, Provincial. Η παγκόσμια γνωστή Κορινθιακή Σταφίδα με το όνομα “ΒΟΣΤΙΤΣΑ” (“VOSTIZZA”) θεωρείται ως η ανώτερη ποιότητα Κορινθιακής Σταφίδας και ξεχωρίζει για το υπέροχο άρωμα και την μοναδική γεύση της. Η “ΒΟΣΤΙΤΣΑ” καλλιεργείται αποκλειστικά στην ημιορεινή και ορεινή περιοχή της Αιγιάλειας.