Μυσταγωγική εμπειρία η επίσκεψη στο «Κτήμα Μέγα Σπήλαιο» του Οινοποιείου Cavino

Μια μοναδική εμπειρία είχαν οι συμμετέχοντες στην επίσκεψη στο «Μεγάλη Άμπελος» του Οινοποιείου Cavino, το απόγευμα του Σαββάτου 18 Αυγούστου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Οινοξένεια 2018.

Στο 21ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Διακοφτού-Καλαβρύτων, στης Λώβας το λαγκάδι, μέσα στην επιβλητική χαράδρα του Βουραϊκού, σε υψόμετρο 800 μέτρων, δεσπόζει η «Μεγάλη Άμπελος», απ’ όπου βγαίνει η ετικέτα «Μέγα Σπήλαιο» του Οινοποιείου Cavino.

Πρόκειται για έναν μοναδικής ομορφιάς μοναστηριακό αμπελώνα, έκτασης περίπου 100 στρεμμάτων, τον οποίο εκμεταλλεύεται από το 1999 η Cavino, ενώ υπάρχουν ιστορικές αναφορές πως η ύπαρξή του ξεκινά από το 1550 μ.Χ. Μέσα στον αμπελώνα υπάρχει το κτίσμα του παλιού Οινοποιείου και το πατητήρι, καθώς και το μετόχι όπου διέμεναν οι μοναχοί για την καλλιέργεια και τον τρυγητό των σταφυλιών.

Σε αυτό το σπάνιας ομορφιάς τοπίο οι περιορισμένοι, λόγω της ιδιομορφίας του χώρου, «τυχεροί» επισκέπτες είχαν μια ξεχωριστή ευκαιρία να περιηγηθούν στον αμπελώνα και να γευτούν τους βραβευμένους οίνους «Κτήμα Μέγα Σπήλαιο» από τις φυτευμένες ποικιλίες Μαυροδάφνη, Μαύρο Καλαβρυτινό, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Λαγόρθι, Aσύρτικο, Μαλαγουζιά και Riesling .

Οι οινολόγοι του Οινοποιείου Στέλιος Τσίρης και Ευαγγελία Αμανατίδη έκαναν αναλυτική παρουσίαση της κάθε ετικέτας «Κτήμα Μέγα Σπήλαιο», προσφέροντας  ταυτόχρονα γευστική δοκιμή στους παρευρισκόμενους, ενώ ακολούθησαν εκλεκτοί μεζέδες από την παραδοσιακή ταβέρνα «ο Θανάσης» που βρίσκεται πλησίον του αμπελώνα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Θανάσης Παναγόπουλος, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Παπαχριστοπούλου και μοναχοί του Μεγάλου Σπηλαίου.

Μέσα από τα Οινοξένεια ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει τα αμέτρητα ανεξερεύνητα σημεία της Αιγιάλειας και να γευτεί τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της περιοχής, όπως τους εκλεκτούς οίνους αλλά και τις παραδοσιακές τοπικές συνταγές, αποκτώντας έτσι μια συνολική απολαυστική εμπειρία γαστρονομίας και περιήγησης.

Μοιραστείτε την εμπειρία!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα