Μεγάλη συμμετοχή στο 1ο σεμινάριο εστίασης και οινοχοΐας ενόψει της διοργάνωσης “Οινοξένεια 2016”

Με τη συμμετοχή πάνω από 35 εκπροσώπων επιχειρήσεων εστίασης, αναψυχής και φιλοξενίας από την Αιγιάλεια, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 1η Ιουνίου το πρώτο σεμινάριο εστίασης και οινοχοΐας που διοργάνωσε η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στο πλαίσιο της προετοιμασίας της φετινής διοργάνωσης “Οινοξένεια 2016” και το οποίο φιλοξενήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης”.

Το πρόγραμμα περιείχε 3 ενότητες θεωρίας και πρακτικής εξάσκησης ως εξής:

α) Θεωρητικά στοιχεία: Η περιοχή μας και η αξία της. Οι εκδηλώσεις και η προοπτική τους. Ο αμπελώνας και οι ποικιλίες της περιοχής.
β) Βασικοί κανόνες και έννοιες γεύσης: Ο τοπικός οίνος και η γαστρονομία. Ταίριασμα τοπικών οίνων με τοπικά και μη πιάτα. Καθορισμός πάγιων συνδυασμών τοπικών οίνων με τοπικά πιάτα. Πρακτική άσκηση.
γ) Σερβίρισμα και οινοχοΐα: Θεωρητικά στοιχεία. Συμπεριφορά και σερβίρισμα οίνου. Πρακτική άσκηση.

Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν:

  • Μαρία Τσουκαλά, Πρόεδρος ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.
  • Στράτος Βαρδάκης, Εστιάτορας, Πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δ. Αιγιαλείας, Πρόεδρος Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Δ. Αιγιαλείας.
  • Χρήστος Κανελλής, Ξενοδόχος, Αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας.
  • Άγγελος Ρούβαλης, Οινοποιός, οινολόγος, Γραμματέας και πρ. Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου.
  • Σωσσάνα Κατσικώστα, Οινοποιός, οινολόγος.
  • Τάσος Δροσιάδης, Οινολόγος.
  • Χαραλαμπίδου Εύη, Οινολόγος.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν, δοκιμάστηκαν και αναλύθηκαν κρασιά της περιοχής και συνδυασμοί γεύσεων. Οι συμμετέχοντες έμαθαν παράλληλα αρκετά για την περιοχή της Αιγιάλειας, την αξία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, καθώς και για την τέχνη της οινοχοΐας, το σερβίρισμα και τη συντήρηση του οίνου, τη γευσιγνωσία και το ταίριασμα με το φαγητό, ώστε να μεγιστοποιείται η γαστρονομική απόλαυση, ακόμα και στα καθημερινά μας γεύματα.

Το επόμενο σεμινάριο έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 6 μ.μ. στον ίδιο χώρο και υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις του από γνώστες του αντικειμένου, εμπλουτίζοντας έτσι τις γνώσεις τους προς όφελος των επιχειρήσεών τους. Η διάρκεια του σεμιναρίου θα είναι τρίωρη και κάθε επιχείρηση μπορεί να συμμετάσχει με περισσότερους του ενός εκπροσώπους ή εργαζόμενους. Υπογραμμίζεται ότι η συμμετοχή επιχειρήσεων στο «Δίκτυο Οινοξένεια 2016» απαιτεί την παρακολούθηση των παραπάνω σεμιναρίων και την απόκτηση της σχετικής βεβαίωσης. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν τη βεβαίωση παρακολούθησης, ενώ παράλληλα οι επιχειρήσεις τους θα προβληθούν στον υπό κατασκευή ιστοχώρο www.oinoxeneia.gr και τις σελίδες των εκδηλώσεων στα social media.

Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν. Πληροφορίες στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Τηλ. 26910-28210, 26910-68308 (ώρες γραφείου) ή στα e-mail: dikepa@aigialeia.gov.gr και dhkepaigialeias@gmail.com

 

Μοιραστείτε την εμπειρία!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα