“Οινοξένεια 2016”: Διοργάνωση δωρεάν σεμιναρίων με θέμα “Εστίαση και οινοχοΐα” για επιχειρήσεις – Δηλώστε συμμετοχή

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των εκδηλώσεων «Οινοξένεια 2016», η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) καλεί τους επιχειρηματίες της εστίασης, της αναψυχής και της φιλοξενίας (εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, ξενοδοχεία με εστίαση) να συμμετάσχουν και φέτος στην προσπάθεια αναβάθμισης της εικόνας της περιοχής στον τομέα της τοπικής ποιοτικής γαστρονομίας.

Κρίνοντας ότι βασικό εργαλείο για την επιτυχία είναι η επένδυση στη γνώση, η ΔΗΚΕΠΑ σε συνεργασία με τα οινοποιεία της περιοχής και τους συλλογικούς φορείς εστίασης και φιλοξενίας, διοργανώνει δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια με σκοπό την παροχή γνώσης και εμπειριών. “Θεωρούμε ότι με γνώση και συλλογική προσπάθεια μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα” σημειώνει σχετικά η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά.

Στόχος των σεμιναρίων είναι η διαμόρφωση ορθής οινικής συμπεριφοράς, ώστε να προσφέρεται στον επισκέπτη και πελάτη των επιχειρήσεων μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία φαγητού και οίνου, παράλληλα με πληροφορίες για τη γαστρονομία της περιοχής και τις εκδηλώσεις “Οινοξένεια 2016”.

Το σχέδιο των σεμιναρίων έχει ήδη εκπονηθεί. Η θεματολογία περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική εξάσκηση σε τρεις ενότητες:

α) Θεωρητικά στοιχεία: Η περιοχή μας και η αξία της. Οι εκδηλώσεις και η προοπτική τους. Ο αμπελώνας και οι ποικιλίες της περιοχής.
β) Βασικοί κανόνες και έννοιες γεύσης: Ο τοπικός οίνος και η γαστρονομία. Ταίριασμα τοπικών οίνων με τοπικά και μη πιάτα. Καθορισμός πάγιων συνδυασμών τοπικών οίνων με τοπικά πιάτα. Πρακτική άσκηση.
γ) Σερβίρισμα και οινοχοΐα: Θεωρητικά στοιχεία. Συμπεριφορά και σερβίρισμα οίνου. Πρακτική άσκηση.

Η διάρκεια του σεμιναρίου θα είναι τρίωρη. Για διευκόλυνση των επιχειρηματιών, το σεμινάριο θα επαναληφθεί σε 2 ημερομηνίες:
Τετάρτη 1η Ιουνίου, ώρα 11:00-14:00 και Δευτέρα 6 Ιουνίου, ώρα 18:00-21:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης».

Κάθε επιχείρηση μπορεί να συμμετάσχει με περισσότερους του ενός εκπροσώπους ή εργαζόμενους. Υπογραμμίζεται ότι η συμμετοχή επιχειρήσεων στο «Δίκτυο Οινοξένεια 2016» απαιτεί την παρακολούθηση των παραπάνω σεμιναρίων και την απόκτηση της σχετικής βεβαίωσης. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν τη βεβαίωση παρακολούθησης, ενώ παράλληλα οι επιχειρήσεις τους θα προβληθούν στον υπό κατασκευή ιστοχώρο www.oinoxeneia.gr και τις σελίδες των εκδηλώσεων στα social media.

Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής έως Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Τηλ. 26910-28210, 26910-68308 (ώρες γραφείου) ή στα e-mail: dikepa@aigialeia.gov.gr και dhkepaigialeias@gmail.com

Μοιραστείτε την εμπειρία!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα