Οινοξένεια 2021 – Εκδήλωση στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας, Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου

Στα φετινά Οινοξένεια η «ηρωική αμπελουργία» συναντά τις ηρωικές στιγμές της Επανάστασης! Γιορτάζοντας την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση γνωρίζουμε τον αμπελώνα της Αιγιάλειας, τιμούμε τις ιστορικές στιγμές της Βοστίτσας και της Αιγιάλειας και απολαμβάνουμε γεύσεις και τοπικούς οίνους με τον chef Λευτέρη Λαζάρου, τον Master of wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη και το πρόγραμμα Μοριάς 21.

Τα φετινά Οινοξένεια γιορτάζουν την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση.

Σε συνεργασία με το πρόγραμμα Μοριάς 21, μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, περιηγούμαστε και μαθαίνουμε τις ιστορικές διαδρομές της Αιγιάλειας και ταυτόχρονα τις αμπελοοινικές διαδρομές.

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί  μια ξεχωριστή και πολυδιάστατη εκδήλωση, στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας, που ενώνει τη γαστρονομία και τις τοπικές γεύσεις με την ιστορία και τη θρησκευτική κατάνυξη.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

18:00 Ξενάγηση

Επίσκεψη και ξενάγηση στη Μονή Ταξιαρχών, την εκκλησία, το κρυφό σχολείο και το βαγεναριό με τα μεγάλα βαρέλια κρασιού. Παρακολούθηση του Εσπερινού (18:30).

20:00 Γεύσεις του ’21 (β)

Ενημερωτική-εκπαιδευτική παρουσίαση, μέρος Β: «Τοπικά προϊόντα, γεύσεις και κρασιά στο γαστρονομικό και τουριστικό προϊόν». Παρουσίαση τοπικών/γηγενών ποικιλιών και ταίριασμα με τις γεύσεις του ’21, από τον Master of wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη. Παρουσίαση γεύσεων του ’21 από τον chef Λευτέρη Λαζάρου. Απόλαυση γεύσεων και τοπικών οίνων.

20:30 «Τον ταμπουρά μου πότισα γλυκό κρασί και μέλι»(για να του δώσω τη φωνή που έχουν οι αγγέλοι). Ένας ύμνος στην ελληνική φύση. Παραδοσιακά μουσικά όργανα φτιαγμένα από τα ξύλα των δέντρων της, υμνούν τους καρπούς και τα άνθη της που γίνονται σύμβολα ιδεών και συναισθημάτων. Το Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου παρουσιάζει μια ανθολογία τραγουδιών και ποιημάτων της ελληνικής παράδοσης, με αυθεντικά μουσικά όργανα από τον Σάκη Παπαδημητρίου και ερμηνεία από την Δώρα Πετρίδη.

Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται, υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Για την μετάβαση στη Μονή ταξιαρχών θα υπάρξει δωρεάν μετακίνηση με επιστροφή, με λεωφορείο από το Πάρκινγκ του Σκλαβενίτη στην οδό Κανελλοπούλου στο Αίγιο, στις 17:40 δηλώσεις συμμετοχής στο dhkepaigialeias@gmail.com και στο 2691022250

Οι εκδηλώσεις χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο παρεμβάσεων Δημοσίου χαρακτήρα του Υπομέτρου 19.2 του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020, που υλοποιεί η ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. στο Νομό Αχαΐας (Μέτρο 19 Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD/LEADER) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020).

Με την υποστήριξη της Ολυμπίας Οδού.

Μοιραστείτε την εμπειρία!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα