«Γεύσεις και μνήμες» στην έναρξη των Οινοξενείων

Ο υπέροχος κήπος του Πολιτιστικού Μεγάρου «Αλέκος Μέγαρης» γέμισε με γεύσεις και αρώματα από τους εκλεκτούς οίνους της Αιγιάλειας στην εκδήλωση έναρξης του θεσμού Οινοξένεια – Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας το βράδυ της Πέμπτης 18 Αυγούστου.

Ο θεσμός που ξεκίνησε το 2013 και έχει σαν πρωταγωνιστές τους οίνους, την γαστρονομία και το πολιτισμό, επέστρεψε φέτος το καλοκαίρι με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων που θα κρατήσουν μέχρι και τις 31 Αυγούστου. Οι παρευρισκόμενοι της τελετής έναρξης, είχαν την ευκαιρία να κάνουν γευστική δοκιμή οίνων από 11 οινοποιεία της Αιγιάλειας και να περιηγηθούν γευστικά στον μοναδικό αμπελώνα της περιοχής.

Μετά την γευσιγνωσία οίνου ακολούθησε μια εξαιρετική μουσική παράσταση στο υπαίθριο θέατρο «Γεώργιος Παππάς», αφιερωμένη στον Σμύρνη του περασμένου αιώνα και με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή που είναι και η φετινή θεματική των Οινοξενείων. «Ο Λυρισμός της Σμύρνης» σε μουσική διεύθυνση του Θεόδωρου Λεμπέση συνεπήρε το κοινό σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στο χρόνο, με την Παναγιώτα Βλαντή στο ρόλο της αφηγήτριας, τις σοπράνο Δέσποινα Σκαρλάτου και Μαρία Κατριβέση και τον Τενόρο Δημήτρη Πακσόγλου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά, η πρόεδρος του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια κα Σωσάνα Κατσικώστα, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος. Κοινή συνισταμένη όλων στις δηλώσεις τους, ήταν η σημασία της συνεργασίας και της συνέργειας τόσο επιχειρήσεων όσο και του δήμου για την ανάπτυξη του θεσμού των Οινοξενείων με στόχο την ανάδειξη της Αιγιάλειας σαν έναν ξεχωριστό προορισμό.

Φωτογραφίες Βασίλης Μανουηλίδης

Μοιραστείτε την εμπειρία!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα