«Γευστικά Ταιριάσματα» στις παραλίες Αιγίου και Σελιανιτίκων

Μια μέρα γεμάτη υπέροχες γεύσεις, εκλεκτούς οίνους και ωραίες στιγμές ήταν η Τετάρτη 22 Αυγούστου για τα Οινοξένεια και όσους πήραν μέρος στις εκδηλώσεις «Γευστικά ταιριάσματα» στην παραλία του Αιγίου και των Σελιανιτίκων το μεσημέρι και το βράδυ αντίστοιχα.

Το μεσημέρι της Τετάρτης το Δειπνητήριον – Εσθιτήριον «Έπρεπε» φιλοξένησε, το οινοποιείο «Αμπελώνες ΡΙΡΑ» ιδιοκτησίας του κ. Παναγιώτη Τσίτσα, στον γραφικό εξωτερικό του χώρο στην παραλία Αιγίου. Εκεί οι «Αμπελώνες ΡΙΡΑ» με την συνεργαζόμενη οινολόγο του οινοποιείου Εύη Χαραλαμπίδη, υποδέχονταν τους παρευρισκόμενους με γευστική δοκιμή και παρουσίαση επιλεγμένων οίνων από τις ετικέτες του.

Οι υπεύθυνοι του εστιατορίου είχαν ετοιμάσει πιάτα ειδικά για την περίσταση και έτσι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνδυάσουν μακαρονάδα θαλασσινών με το “Coryphee”, την Αχαϊκή έκφραση του Gewurztraminer, μιας ποικιλία  Αλσατικής καταγωγής και μοσχάρι γεμιστό με το “Teddy Boy” (ερυθρό Αγιωργήτικο) και με το “Pinot noir Rosé” ( ροζέ).

Το βράδυ της ίδια ημέρας στην παραλία των Σελιανιτίκων το εστιατόριο «Μαϊστρέλι» και το οινοποιείο “Cavino” ένωσαν τις δυνάμεις τους, σε μια βραδιά γαστρονομίας και οίνου. Οι οινολόγοι της “Cavino” Ευαγγελία Αμανατίδη και  Στέλιος Τσίρης πρότειναν συνδυασμούς κρασιού και φαγητού που αναδείκνυαν με τον καλύτερο τρόπο τόσο τις γεύσεις των θαλασσινών πιάτων του εστιατορίου όσο και των οίνων του “Μεγάλου Σπηλαίου”. Την βραδιά συνόδεψε μουσικά ο Βασίλης Ακριβός προσφέροντας κέφι και διασκέδαση με γνωστές επιτυχίες από λαϊκό και έντεχνο ρεπερτόριο.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Οινικό ταξίδι στον Μαλβαζία της Μονεμβασιάς» μια εξάδα κρασιά από τους «Αμπελώνες ΡΙΡΑ» κέρδισε η κα. Γιώτα Γιαλελή, ενώ μια εξάδα οίνους από την “Cavino” κέρδισε ο κ. Κτενίδης Κώστας.

Μοιραστείτε την εμπειρία!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα