FacebookYouTube
ΟινοξένειαΟινοξένεια
Οινοξένεια
Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας
  • Αρχικη
  • Προγραμμα
  • Δικτυο
  • Οινοξενεια
    • Ο θεσμός
    • Τα βραβεία
    • Οινοξένεια 2019
    • Οινοξένεια 2017
    • Οινοξένεια 2016
    • Οινοξένεια 2015
    • Οινοξένεια 2014
    • Οινοξένεια 2013
  • Νεα
  • ΒΙΝΤΕΟ
  • Επικοινωνια
  • el 
  • en 
 
  • Αρχικη
  • Προγραμμα
  • Δικτυο
  • Οινοξενεια
    • Ο θεσμός
    • Τα βραβεία
    • Οινοξένεια 2019
    • Οινοξένεια 2017
    • Οινοξένεια 2016
    • Οινοξένεια 2015
    • Οινοξένεια 2014
    • Οινοξένεια 2013
  • Νεα
  • ΒΙΝΤΕΟ
  • Επικοινωνια

«Γευστικά Ταιριάσματα» στις παραλίες Αιγίου και Σελιανιτίκων

August 23, 20182018, Απολογισμός εκδήλωσεων 2018

Μια μέρα γεμάτη υπέροχες γεύσεις, εκλεκτούς οίνους και ωραίες στιγμές ήταν η Τετάρτη 22 Αυγούστου για τα Οινοξένεια και όσους πήραν μέρος στις εκδηλώσεις «Γευστικά ταιριάσματα» στην παραλία του Αιγίου και των Σελιανιτίκων το μεσημέρι και το βράδυ αντίστοιχα.

Το μεσημέρι της Τετάρτης το Δειπνητήριον – Εσθιτήριον «Έπρεπε» φιλοξένησε, το οινοποιείο «Αμπελώνες ΡΙΡΑ» ιδιοκτησίας του κ. Παναγιώτη Τσίτσα, στον γραφικό εξωτερικό του χώρο στην παραλία Αιγίου. Εκεί οι «Αμπελώνες ΡΙΡΑ» με την συνεργαζόμενη οινολόγο του οινοποιείου Εύη Χαραλαμπίδη, υποδέχονταν τους παρευρισκόμενους με γευστική δοκιμή και παρουσίαση επιλεγμένων οίνων από τις ετικέτες του.

Οι υπεύθυνοι του εστιατορίου είχαν ετοιμάσει πιάτα ειδικά για την περίσταση και έτσι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνδυάσουν μακαρονάδα θαλασσινών με το “Coryphee”, την Αχαϊκή έκφραση του Gewurztraminer, μιας ποικιλία  Αλσατικής καταγωγής και μοσχάρι γεμιστό με το “Teddy Boy” (ερυθρό Αγιωργήτικο) και με το “Pinot noir Rosé” ( ροζέ).

Eprepe-Rira (1)
Eprepe-Rira (2)
Eprepe-Rira (3)
Eprepe-Rira (4)

Eprepe-Rira (5)
Eprepe-Rira (6)
Eprepe-Rira (7)
Eprepe-Rira (8)

Eprepe-Rira (9)
Eprepe-Rira (10)
Eprepe-Rira (11)

Το βράδυ της ίδια ημέρας στην παραλία των Σελιανιτίκων το εστιατόριο «Μαϊστρέλι» και το οινοποιείο “Cavino” ένωσαν τις δυνάμεις τους, σε μια βραδιά γαστρονομίας και οίνου. Οι οινολόγοι της “Cavino” Ευαγγελία Αμανατίδη και  Στέλιος Τσίρης πρότειναν συνδυασμούς κρασιού και φαγητού που αναδείκνυαν με τον καλύτερο τρόπο τόσο τις γεύσεις των θαλασσινών πιάτων του εστιατορίου όσο και των οίνων του “Μεγάλου Σπηλαίου”. Την βραδιά συνόδεψε μουσικά ο Βασίλης Ακριβός προσφέροντας κέφι και διασκέδαση με γνωστές επιτυχίες από λαϊκό και έντεχνο ρεπερτόριο.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Οινικό ταξίδι στον Μαλβαζία της Μονεμβασιάς» μια εξάδα κρασιά από τους «Αμπελώνες ΡΙΡΑ» κέρδισε η κα. Γιώτα Γιαλελή, ενώ μια εξάδα οίνους από την “Cavino” κέρδισε ο κ. Κτενίδης Κώστας.

mde
mde
bsh
rhdr

ptroz
dav
mde
rhdr

cof
mde

Μοιράσου το
FacebookTwitter
Leave Comment

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formSubmit

Τα Οινοξένεια στο Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018
EYCH2018_Logos_Lavender-EL-300
Οδηγός εκδηλώσεων 2019
Οινοξένεια 2019, Οδηγός (pdf)
Τελευταία νέα
  • Ολοκληρώθηκαν τα Οινοξένεια 2021 με «άρωμα» ιστορίας και γεύσεις της Αιγιάλειας
    September 12, 2021
  • Οινοξένεια 2021 – Εκδήλωση στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας, Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου
    September 9, 2021
  • Έρχονται τα Οινοξένεια 2021 – «Σε τούτες τις πλαγιές ήρωες αμπελουργούν!»
    September 5, 2021
Συντελεστές/Sponsors
sponsors-2018-footer
© Οινοξένεια - ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Δήμου Αιγιαλείας                      Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων

Web & concept: The green travellers