Iefimerida.gr – ‘Φεστιβάλ Οινοξένεια: Ένα φεστιβάλ με γεύση και άρωμα της Βόρειας Πελοποννήσου’

Είναι προσβάσιμη πανεύκολα, μπορεί κανείς να τη γυρίσει μέσα σε λίγες ημέρες και συνδυάζει άψογα βουνό και θάλασσα! Ο λόγος για την υπέροχη Πελοπόννησο που τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει κατακόρυφα στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών και όχι άδικα.

Η Βόρεια Πελοπόννησος έχει αναβαθμιστεί σημαντικά με τη ύπαρξη της Ολυμπίας Οδού, αφού η πρόσβαση σε αυτή γίνεται πιο άνετα και με περισσότερη ασφάλεια από ποτέ. Αν, λοιπόν, ανήκετε στους τυχερούς που θα την επισκεφτούν αυτόν τον Αύγουστο, υπάρχει τρόπος να κάνετε τις διακοπές σας ακόμα πιο απολαυστικές. Γιατί από τις 18 έως τις 31 Αυγούστου η γιορτή της πολιτιστικής κληρονομιάς, της οινοποιίας και της τοπικής κουζίνας, γνωστή ως Οινοξένεια, επιστρέφει στην Αιγιάλεια!

Τα Οινοξένεια ξεκίνησαν το 2013 με στόχο ο επισκέπτης να γνωρίσει καλύτερα τις τοπικές γεύσεις και τον πολιτισμό της περιοχής. Κάθε χρόνο, το φεστιβάλ έχει μια θεματική ενότητα που το χαρακτηρίζει. Φέτος, είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Καταστροφή της Σμύρνης και πως οι πρόσφυγές επηρέασαν την περιοχή.

Στο πλαίσιο του συναρπαστικού Φεστιβάλ Οινοξένεια, θα πραγματοποιηθούν πολλών ειδών δρώμενα και δράσεις, όπως για παράδειγμα επισκέψεις και εκδηλώσεις σε οινοποιεία, μουσικές συναυλίες, σεμινάρια, αλλά και θεατρικά και καλλιτεχνικά event. 

Στο επίκεντρο του Φεστιβάλ Οινοξένεια βρίσκεται, για μία ακόμα χρονιά, ο οίνος, τα αμπελουργικά τοπία, η μεσογειακή διατροφή, η ιστορία, ο πολιτισμός καθώς και η γαστρονομία της περιοχής. Έτσι, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν, δωρεάν, σε γευστικές δοκιμές επώνυμων οίνων, σεμινάρια γευσιγνωσίας, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες, αλλά κι εκθέσεις σχετικές με το θεματικό πλαίσιο της γιορτής. Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν εκλεκτά εδέσματα στις ανοιχτές κουζίνες και να γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής κρασιού στα ανοιχτά, επισκέψιμα οινοποιεία. Ακόμα περισσότερο, θα μπορούν να γίνουν οι ίδιοι μέρος της αρχαίας και τόσο διαδεδομένης διαδικασίας μέσα από εκπαιδευτικές βόλτες στους αμπελώνες, λαχταριστά πικ νικ, αλλά και διάφορες φυσιολατρικές δραστηριότητες στον ελληνικό «δρόμο του κρασιού». Στα, δε, σημεία εστίασης «Οινοξένεια» οι επισκέπτες θα μπορέσουν να ζήσουν μια πλήρη γαστρονομική εμπειρία γεμάτη τοπικά πιάτα, αλλά και τα κρασιά των μελών του Δικτύου, σε ειδικές τιμές.

Το πολυήμερο φεστιβάλ στηρίζει και φέτος η Ολυμπία Οδός, ο πλέον σύγχρονος και καινοτόμος αυτοκινητόδρομος που έχει στόχο να αναδείξει τα τοπία, τις γεύσεις και τον πολιτισμό των περιοχών από τις οποίες διέρχεται. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Αιγιάλεια είναι μέρος του «Virtual Tour» και της Πολιτιστικής Διαδρομής της Ολυμπίας Οδού. 

Το εντυπωσιακό ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Virtual Tour είναι μία εικονική διαδρομή στα αξιοθέατα και στις κρυμμένες «μυθικές» γωνιές κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου και είναι διαθέσιμο μέσω της online εφαρμογής, αλλά και της ιστοσελίδας. Τα επίγεια και εναέρια σφαιρικά πανοράματα, που προσφέρουν εντυπωσιακή θέαση 360 μοιρών σε κάθε αξιοθέατο, δίνει στο χρήστη μια ευχάριστη e-απόδραση, αλλά και τη δυνατότητα να οργανώσει το ταξίδι του στην περιοχή. Επιπλέον, η Πολιτιστική Διαδρομή της Ολυμπίας Οδού, στην οποία επίσης συμπεριλαμβάνεται η Αιγιάλεια, είναι προϊόν της στήριξης του αυτοκινητοδρόμου και στοχεύει στην πολιτιστική ανάπτυξη των περιοχών τις οποίες συνδέει. 

Είστε έτοιμοι για το πιο γεμάτο, πιο απολαυστικό, πιο πολύπλευρο φεστιβάλ του καλοκαιριού; Μάθετε ακόμα περισσότερα για το Οινοξένεια στο www.diktio-poiotitas-oinoxeneia.gr .

*Η Ολυμπία Οδός υπενθυμίζει στους φίλους οδηγούς ότι η υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ πριν την οδήγηση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την οδική ασφάλεια.

Μοιραστείτε την εμπειρία!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα