Οινοξένεια 2019: Εκδήλωση αφιερωμένη στην ανακάλυψη του Ιερού του «Ελικώνειου Ποσειδώνα» την Πέμπτη 29 Αυγούστου στο «Σήμαντρον»

Η εξαιρετικά σημαντική ανακάλυψη του ιερού του «Ελικώνειου Ποσειδώνα στα Νικολέϊκα Αιγιαλείας, θα είναι το θέμα της εκδήλωσης με τίτλο «Οίνοπας Πόντος», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των Οινοξενείων – Τοπία και Γεύσεις της Αιγιάλειας, την Πέμπτη 29 Αυγούστου στο ξενοδοχείο «Σήμαντρον» στον Ελαιώνα Αιγίου.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνονται εισηγήσεις  με θέμα «Το ιερό του Ελικώνειου Ποσειδώνα στα Νικολέϊκα Αιγιαλείας. Αφετηρία του ταξιδιού των Αχαιών στον Oίνοπα Pόντο με προορισμό τη Μεγάλη Ελλάδα. Εισηγητές: Εισηγητές:  Dr. Ερωφίλη Κόλλια – Προϊσταμένη εφορίας αρχαιοτήτων Ηλείας  και Dr. Αναστασία Γκαδόλου – Προϊσταμένη τμήματος αρχαιολογίας προϊστορικών και κλασικών χρόνων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως με άδεια του Υπουργού Πολιτισμού διεξάγεται συστηματική αρχαιολογική έρευνα, από τη Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στο ιερό του «Ελικώνιου Ποσειδώνα», με τη στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας.

 

Μοιραστείτε την εμπειρία!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα