ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2023: Μια γεύση από Οινοξένεια μέσα από ένα ταξίδι εξοικείωσης για την ανάδειξη της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων


Το Φεστιβάλ Οινοξένεια γιορτάζει φέτος τα 10 χρόνια παρουσίας του στην Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα και στο πλαίσιο αυτό οι διοργανωτές του Φεστιβάλ, το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α) διοργάνωσαν ένα ταξίδι εξοικείωσης για επαγγελματίες του τουρισμού, δημοσιογράφους και δημιουργούς περιεχομένου με στόχο μια πρώτη γνωριμία τους με τα τοπία και τις γεύσεις της περιοχής.


Για ένα διήμερο, στις 5 και 6 Ιουλίου, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση του Φεστιβάλ. Περιηγήθηκαν στις ορεινές και τις παραθαλάσσιες περιοχές της Αιγιάλειας, γνώρισαν τους αμπελώνες της ζώνης αυτής, δοκίμασαν την κουζίνα τοπικών εστιατορίων και ανακάλυψαν τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής. Ταξίδι με τον οδοντωτό στο φαράγγι του Βουραϊκού, ξενάγηση στη συλλογή σπάνιων χειρογράφων και στο παλιό κελάρι της Μονής Μέγα Σπηλαίου, επίσκεψη σε ιστορικά κτίρια και τοπόσημα του Αιγίου ήταν μερικές από τις δραστηριότητες. Η περιήγηση στην πόλη του Αιγίου κορυφώθηκε μέσα από μια ειδικά σχεδιασμένη παρουσίαση – ρεσιτάλ πολλαπλών μουσικών οργάνων του μουσικοσυνθέτη και σολίστ κλασικής κιθάρας, Σάκη Παπαδημητρίου, στο Μουσείο Μουσικών Οργάνων της πόλης που ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους. 


Τα κρασιά των Πλαγιών Αιγιαλείας και Μελών του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια συνόδευσαν όλα τα επιλεγμένα μενού διαμορφώνοντας γευστικές εμπειρίες που παρουσίασε ο οινολόγος Τάσος Δροσιάδης. Παράλληλα, σε μια πολύ όμορφη βραδιά που φιλοξενήθηκε στο εστιατόριο Lemon Tree, στην παραλία του Αιγίου, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενώς με Μέλη του Φεστιβάλ, του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α για τη μεγάλη ευκαιρία ήπιας και ποιοτικής τουριστικής ανάπτυξης που μπορεί να διεκδικήσει η Αιγιάλεια και για τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει το Φεστιβάλ Οινοξένεια σε αυτή την ανάπτυξη αφού αποτελεί τον ιδανικό τρόπο προβολής και ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής.


Ο μεγάλος χορηγός του Φεστιβάλ Οινοξένεια 2023, Ολυμπία Οδός, εκπροσωπούμενος στο ταξίδι από την κ. Σοφία Στάμου, Communication Manager και κ. Μαρία Αντωνίου, Assistant Communication Manager, παρουσίασε το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Νερό από Αέρα» που λειτουργεί σε 11 σημεία στάθμευσης και προσφέρει στους ταξιδιώτες δωρεάν, φρέσκο, καθαρό και πόσιμο νερό που παράγεται από την υγρασία του αέρα με την βοήθεια του ήλιου.  Σε γεύμα που παρατέθηκε στο παραθαλάσσιο εστιατόριο Μαζαράκης, στο Λαμπίρι, οι κυρίες Στάμου και Αντωνίου, έδωσαν στους προσκεκλημένους την ευκαιρία μιας εντυπωσιακής εμπειρίας εικονικής περιήγησης στα τοπόσημα της Αιγιάλειας και του οδικού δικτύου της μέσω ειδικής και διαθέσιμης στο ευρύ κοινό εφαρμογής της Ολυμπίας Οδού.


Οικοδεσπότης στην περιήγηση της Αιγιάλειας ήταν ο οινοποιός Άγγελος Ρούβαλης, Πρόεδρος του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια ενώ υλοποιήθηκαν δράσεις και από τα μέλη του Δικτύου, Wine Connoisseurs, Κτήμα Μέγα Σπήλαιο και Αμπελώνες Ρίρα.


Οι επισκέπτες φιλοξενήθηκαν στα ολοκαίνουρια ξενοδοχεία και μέλη του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια, Amario και 11 Suites που βρίσκονται στην πόλη του Αιγίου.

Μοιραστείτε την εμπειρία!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα