Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών (χορηγός)

pes fotoΣτο ξεκίνημα της αγροτικής συνεταιριστικής ιδέας και δραστηριότητας στην Ελλάδα, ιδρύεται στο Αίγιο το 1918 η Ένωση Σταφιδικών Συνεταιρισμών. Το 1923 ιδρύεται η Σταφιδική Τράπεζα Βοστίτσης. Οι δύο αυτές Ενώσεις συγχωνεύονται το 1935 και αποτελούν την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών.

Η κύρια δραστηριότητα της νέας Οργάνωσης είναι η συγκέντρωση και η εμπορία της σταφίδας των παραγωγών-μελών της.

Το 1948 ιδρύεται το πρώτο εργοστάσιο σταφίδας στην παραλία Αιγίου και αρχίζει η επεξεργασία και εξαγωγή της Κορινθιακής Σταφίδας “Βοστίτσα” στην Ευρώπη καθώς και των εσπεριδοειδών και του ελαιολάδου της περιοχής.

Το 1983 η Π.Ε.Σ. κάνει την πρώτη προσπαθεια στην Ελλάδα και αρχίζει επιτυχώς την καλλιέργεια, συσκευασία και εξαγωγή Βιολογικής Κορινθιακής Σταφίδας. Αργότερα, η προσπάθειά της επεκτείνεται στην παραγωγή Ελαιολάδου και Εσπεριδοειδών Βιολογικής καλλιέργειας.

Το 1990 ιδρύεται το νέο σύγχρονο εργοστάσιο σταφίδας στις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο οποίο, έως και σήμερα, συνεχίζεται η επεξεργασία και η εξαγωγή στην διεθνή αγορά της φημισμένης Κορινθιακής Σταφίδας “Βοστίτσα”.

Ύστερα από ενέργειες της Π.Ε.Σ., η Κορινθιακή Σταφίδα “Βοστίτσα” αναγνωρίστηκε το 1998 ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.).

Σήμερα, η Π.Ε.Σ. συγκεντρώνει, συσκευάζει και εξάγει και τους τύπους Κορινθιακής Σταφίδας “Gulf” και “Provincial” με αποτέλεσμα σήμερα να αποτελεί την κύρια εταιρία εξαγωγής Κορινθιακής Σταφίδας με ποσοστό περίπου 60% της συνολικής ετήσιας Ελληνικής παραγωγής. Επίσης, σήμερα η Π.Ε.Σ. διαχειρίζεται περίπου το 90% της ανώτερης ποιότητας Κορινθιακής Σταφίδας “Βοστίτσα Π.Ο.Π.”

Το 2012, η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών είναι η πρώτη συνεταιριστική οργάνωση που μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρία.

Εγκαταστάσεις

Οι βιομηχανικές δραστηριότητες αναπτύσσονται στο σύγχρονο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα που περιλαμβάνει εργοστάσια επεξεργασίας σταφίδας, ελαιολάδου και εσπεριδοειδών.

Οι σύγχρονες παραγωγικές εγκαταστάσεις (με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα της βιομηχανίας τροφίμων όπως μηχανήματα διαλογής laser, x-rays, μεταλλικούς ανιχνευτές κ.ά.) πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές των εργοστασίων τροφίμων και ανταποκρίνονται σε όλα τα σύγχρονα πρότυπα ασφάλειας και υγιεινής και στα πλέον απαιτητικά στάνταρ των μεγαλύτερων βιομηχανιών του εξωτερικού.

Περίπου 200 εξειδικευμένα άτομα απασχολούνται καθημερινά στις βιομηχανικές δραστηριότητες της Π.Ε.Σ.

Τα προϊόντα που παράγει η Π.Ε.Σ. είναι τα παρακάτω:

Ιστοσελίδα: http://www.pesunion.gr/

Μοιραστείτε την εμπειρία!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα