Οινοξένεια 2019: Εκδήλωση με “άρωμα” Κορινθιακού, φιλοξενήθηκε στην παραλία Βαλιμιτίκων Αιγίου

Ένα ξεχωριστό διήμερο εκδηλώσεων υπό τον τίτλο «Η θάλασσα που μας ενώνει», απόλαυσαν όσοι είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν στην παραλία των Βαλιμιτίκων Αιγίου την Παρασκευή 23 Αυγούστου καθώς και στην αναβίωση του ακτοπλοϊκού δρομολογίου Αίγιο – Άγιος Νικόλαος την Κυριακή 24 Αυγούστου.

Το πρώτο μέρος της διημερίδας πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Συνδέσμου για την Προστασία και την Ορθολογική Ανάπτυξη και των Οινοξενείων και ήταν αφιερωμένο στη σημαντικότητα του Κορινθιακού Κόλπου, που αποτελεί την φετινή θεματική του θεσμού Οινοξένεια – Τ  οπία και Γεύσεις της Αιγιάλειας με τίτλο «Η Δική μας Θάλασσα».

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο χώρο του Τουριστικού Περιπτέρου Βαλιμιτίκων και στην πλατεία πλησίον του, όπου το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει θαλασσινές γεύσεις καθώς και τους οίνους του δικτύου Οινοξένεια. Οι ντόπιες μαγείρισσες κ.κ Ελένη Τσαγρη και Έφη Αποστολοπούλου μαγείρεψαν φρέσκα ψάρια του Κορινθιακού. Οι εξαιρετικές τοπικές συνταγές συνδυάστηκαν υπέροχα με τους οίνους της Αιγιάλειας

Την εκδήλωση χαιρέτησε η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α κα Μαρία Παπαχριστοπούλου ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος και ο πρόεδρος του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια κ. Άγγελος Ρούβαλης, ενώ ακολούθησαν πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από τους ομιλητές.

Ο πρόεδρος του Σ.Π.Ο.Α.Κ.  κ. Σταμάτης Χαλβατζής σημείωσε το σημαντικό έργο που έχει πραγματοποιήσει ο σύνδεσμος που αποτελείται από εκπροσώπους των δήμων του Κορινθιακού, ακολούθησε ο Δρ. Γιώργος Μπάλιας, πρόεδρος Δ.Σ. του νεοσυσταθέντα φορέα Διαχείρισης Κορινθιακού, ο οποίος μίλησε για τις προκλήσεις που έχει να συναντήσει ο φορέας σε ότι αφορά την προστασία του Κορινθιακού ενώ ανέδειξε την ανάγκη της συνεργασίας μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης και του φορέα. Στη συνέχεια η κα Ηρώ Τσιμπρή , γενική διευθύντρια της Αχαΐα Αναπτυξιακή υπογράμμισε την ανάγκη αξιοποίησης πόρων, για την προστασία και την αειφόρο ανάπτυξη των περιοχών του Κορινθιακού, μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρει το πρόγραμμα Leader και τόνισε τη διαχρονική υποστήριξη της Αναπτυξιακής στο θεσμό Οινοξένεια. Τον κύκλο των εισηγήσεων έκλεισε το ζευγάρι των παραδοσιακών ψαράδων Βασίλης και Ξένια Μπαρμπούνη μαζί με το μέλος του Σ.Π.Ο.Α.Κ. κ. Κώστα Παπακωνσταντίνου, όπου έγινε σαφής η επιτακτική ανάγκη να προστατευτούν οι παράκτιοι αλιείς και ο Κορινθιακός Κόλπος από την υπεραλίευση καθώς και υπερτονίστηκε το γεγονός πως πρέπει σταματήσει η μολυσματική επιβάρυνση από λύματα παντός είδους.

Η βραδιά έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια για τη θάλασσα «Ταξιδεύοντας με τον άνεμο», από τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο και την Έλενα Βούλγαρη πλαισιωμένους από μουσική μπάντα.

Μοιραστείτε την εμπειρία!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα